background_black

Mastersound Studio

background-left-border studio-small-2

© copyright 2014

 Mastersound Studio  Hoofdweg 32  9761 EH  Eelde  tel. 050-3091955  fax. 050-3091126  e-mail info@mastersoundstudio.nl

logo_mastersound_sm background-left-border

Niels Lingbeek

De dagelijkse leiding van de Mastersound Studio is in handen van Niels Lingbeek. Niels Lingbeek is geboren op 29 juli 1973 in Nieuwe Pekela en al vele jaren, in de meest uiteenlopende muziekstijlen, actief als muzikant, producer, studiotechnicus, live engineer, componist en arrangeur. Van jongs af aan speelde hij in vele bands en popgroepen. Als gitarist speelde hij o.a. in Galaxy, Persona Non Grata, Zonder Twijfel en bij Arling en Cameron. In de Dennis Franke band was hij basgitarist. Vanaf 2002 maakt hij als gitarist/zanger deel uit van de band Tof!.

 

In 1998 voltooide hij de opleiding klassiek gitaar, docerend musicus aan het conservatorium van Zwolle. In datzelfde jaar startte hij samen met Rene Houwen de Mastersound Studio in Groningen. Deze studio groeide al snel uit tot een van de meest bezochte studio’s van Noord-Nederland.

 

Als componist vormt Niels Lingbeek een vast team met Harrie Rijnbergen (bekend van de Ro-d-ys) Met dit team was Niels ook de drijvende kracht achter de landelijk succesvolle artieste Charlotte die in 2003 met haar debuut single “No Doubt About It” een #35 notering in de nationale mega top 50 wist te bereiken. Naast componist werkt Niels ook als producer voor Charlotte.

 

Als producer werkte Niels o.a. ook voor artiesten en bands als: Is Ook Schitterend, Seitse Scheringa, De Pompers, Hans van Lier en de Full Minties.

 

Als live geluids engineer verzorgde hij in het verleden o.a.: de techniek bij de Dennis Franke Band en Melrose.

 

In oktober 2003 startte Niels een samenwerking met muziekmanager Wim Franke, Sindsdien is de Mastersound Studio te vinden in het pand van entertainmentbedrijf Franke & Franke Showprodukties aan de hoofdweg 32 in Eelde. De Mastersound Studio blijft zelfstandig operationeel maar werkt nauw samen met het door heel Nederland actieve artiesten management buro, boekingskantoor en facilitair licht, geluid en video bedrijf van de Franke's. Gezamenlijk wordt een breed pakket aan diensten geleverd.

niels-1 niels-2 studio-small-2 logo-f&f

© copyright 2009